miercuri, martie 30, 2005

STIRI

Ca in fiecare dimineata, cand am un pic de timp liber „rasfoiesc” ziarele romanesti.
Ieri am aflat ca din pacate 3 ziaristi romani au fost rapiti in Irak. Astazi au confirmat vestea, dar nu se stie exact nici cine le-a rapit si nici daca s-a ceruto o rascumparare.
Sper din toata inima ca totul sa se resove cu bine. Situatiile acestea nu urmeaza niciodata un curs prestabilit, iar pericolul de morte este, din pacate, foarte mare.
Si din randul italienilor au fost rapiti, si nu numai ziaristi. Iar chiar daca statul italian a spus ca nu
s-a platit nici o recompensa, eu nu prea cred. Rebelii rapasc aceste persoane din doua motive fundamentale:
- 1. te rapesc daca esti banuit de spionaj;
- 2. te rapesc cu speranta de a obtine anumite avantaje (nu numai in bani).
Repet, imi doresc din toata inima ca totul sa se termine cu bine!
Azi, am citit in Evenimentul Zilei, ca in Romania lipsesc barbatii. Adica proportia dintre femei si barbati e din ce in ce mai mare. Practic, acum, in Romania aceasta proportie e echivalenta cu cea de la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial.
Sociologi spun, ca de vina e tranzitia. Se pare ca barbatii se adapteaza mai greu. Barbatii sunt „mai putin adaptabili si mai putin flexibili decit femeile, iar in situatii de schimbari rapide, socul este resimtit intr-o mai mare masura la nivelul barbatilor” spune Profesorul Sandru.
Acestea sunt datele scrise de Evenimenul Zilei:
„In Romania traiesc 21.680.974 de persoane, dintre care 10.568.741 barbati, iar 11.112.233 femei, conform datelor finale ale recensamintului din 2002. In 1992, in Romania traiau 22.810.035 de persoane, dintre care 11.213.763 barbati, iar 11.596.272 femei.”
Motivul scaderi populatiei barbatesti nu este numai mortea, dar si faptul ca multi emigreaza, cautand norocul peste hotare.
Pai daca lucrurile stau asa......de ce ne plangem ca au napadit peste noi arabii si italieni?

Niciun comentariu: