marți, iulie 26, 2005

Pentru cine are urechi sa auda

Ce faci cand cineva are nevoie de tine? Cineva de care iti e drag si pe care il stimezi mult ca persoana, pentru ceea ce este si pentru ceea ce a reusit sa faca? Ii sari in ajutor, fara a te gandii prea mult !!
Dar ce faci atunci cand acea persoana iti cere un sfat despre ceva care tu nu stii prea multe, dar al saselea simt iti spune ca e gresit? Eu zic, ca trebuie sa iti lasi convingerile la o parte si trebuie sa faci tot ce iti sta in putere pentru ca ea sa fie fericita !!
Am tot stat si m-am gandit si am ajuns la concluzia ca trebuie sa vorbesti. Trebuie sa iti spui puncul de vedere, chiar daca persoana care o ai in fata e prea incapatanata , ca sa auda ceea ce ai de spus.
Azi am avut mult de munca...si nu apucam sa termin o treaba ca hop aparea un altul cu cate altceva....dac acum, inainte de a pleca acasa, m-am reapucat de scris.
Mi-e greu, ca nu stiu cum sa dau o mana de ajutor. Ce se poate face...o scurta calatorie, un weekend, pentru a reaminti vechile sentimente, pentru a arata ca fiecare persoana e unica, chiar daca intamplarea face sa nu para chair asa!
Am sa adaug maine alte idei in acelasi articol!

A trecut si maine si poimane...dar ideile mele nu au vrut sa apara. Sunt in criza si nu stiu ce sa spun. Toata vorbaraia mea a incetat...s-a stins incet, ca o falcara in ploaie (metaforic ahhh!)
Chiar ca nu imi vine nici o idee. Nu stiu ce s-ar putea face pentru a schimba parerea unui om incapatant. Eu am incercat 5 ani de zile si nu am reusit. Deci din punctul asta de vedere nu pot da sfaturi......
Eu zic ca daca cineva acepta cu inima serena ceea ce viata ii rezerva si continua sa mearga inainte pe strada aleasa (chiar daca asta inseamna ca trebuie sa se faca alegeri drastice), cei din jurul sau isi vor da singuri seama si se vor convinge ca, cum se spune pe aici "non tutti i mali vengono per nuocere" (= un toate greutatile vin ca sa fac rau, adica mai pe limba nostra "nu e dracu' chiar asa de negru") . Doar ca in acest caz, e nevoie de timp, si stim bine ca timpul nu este prietenul nostru!

Niciun comentariu: