joi, decembrie 13, 2007

Poveste

A fost o data ca niciodata, un stat mic si amarat, care se numea Romania. Si statul asta era copilul orfan al Europei. Zeci de ani s-a tot chinut el sa creasca, sa se faca mare, sa scoata capul di rahat. Si asta pana cand "mama si tata lor" sa indurat de el si i-a promis ca daca o sa fie cuminte si o sa asculte de profesori o sa il lase sa intre in Europa.
Auzind Romanica sa ceva, a inceput sa se faca ca e "baiet de treaba". Batrana Europa sa facut si ea cu nu vede ca Romania nu era chiar asa de cuminte cum promisese si pe 1 ianuare 07 i-a dat mana libera sa poata zica ca face parte din Marea Comunitate!
Si uite-ma pe mine acum, in ajunul Craciunului, ca incerc sa trimit un pachetel cu hainute, de aici, de pe frontul de vest, acasa la Romanica.
Dupa ce stau jumatate de ora la coada, ce imi aud urechile:
"Ne pare rau dar dumeavostra nu puteti tuimite haine la Romanica. Mai ales haine uzate. Daca erau haine noi, faceati o factura si cei de dincolo o plateau, dar asa...........
Pai cum domnisoara, chiar nu se poate trimite pachetul......
Ne pare rau, acestea sunt regulile Romaniei!"

Morala:
dupa ce "mama si tata lor" au bagat in seama statul mic si prapadit......acesta are drepul de a refuza hainele uzate ........ ca de, acum rade lumea mare de noi daca aratam ca primim si ne imbracam cu haine vechi !

Niciun comentariu: