marți, ianuarie 30, 2007

Ianuarie

Uite ca a trecut si ziua mea......
Săptămîna trecută a fost o săptămîna extrem de nasoala, din foarte multe puncte de vedere. Dar a trecut si asta e foarte important.
Cel mai frumos cadou de ziua mea, au fost telefoane si mesajele primite de la prietenii vechi. Mai ales Cris care din Maroc şi-a adus aminte de mine!!!!!!!
În plus, duminica am făcut pentru prima oară de cînd sunt la Modena, o cina pentru asa zişii prieteni de aici. Nu a fost foarte uşor, pentru ca la masa nu puteau sta decît o parte din ei (e prea mica casa) si nici scaune nu aveam îndeajuns, dar ..... a ieşit totul destul de bine.
Am uitat sa povestesc, ca in sfarsit, după multe căutări, am regăsit o veche si dragă prietenă/colegă de liceu. În aceste cazuri chiar iubesc internetul........ Cînd te gandesti ca pentru a o putea gasii, m-am inscris la un forum della universitatea de mate din Bucuresti....minunat.
Acum, ca sa mă dau mare si tare ca eu nu am altceva de făcut in viaţa mea decît sa citesc, uite va mai povestesc si vouă ce lecturi mi-au scurtat vederea si mi-au consumat neuroni.
1 Caos calmo di Sandro Veronesi
2 A Traitor To Memory di Elizabeth George
3 Come diventare bella ricca e strozza di G.C. Giacobbe
4 Le vie del mondo – Andalusia – Viaggi d’autore
5 Twelve Little Cakes di Dominika Dery
6 La fine e i mio inizio di Tiziano Terzani
7 La sombra del viento ("The Shadow of the Wind") di Ruiz Zafon Carlos
8 The Curious Incident of the Dog in the Night-Time di Haddon Mark
9 The Best Thing That Can Happen to a Croissant di Pablo Tusset (finito il 04/12/06)
10 Eldest di Christopher Paolini (nov. 2006)
11 The cofin dancer di Jeffry dever (nov. 2006)
12. 7 km da Gerusalen di Pino Farinotti (dicembre 2006)
13 Death of a Hawker di Janwillem van de Wetering (gennaio 2007)
14. 1984 di George Orwell
15 Il dolore Perfetto di Ugo Ricciarelli (18/01/07)

Ştiu ca par multe, dar nu sunt, cand mai uit acum la cat de puţine sunt, ma întreb uit eu vreun titlu', pentru ca mi se întîmpla citeodată sa citesc doua cărţi in acelaşi timp.......
Acum nu am chef sa va fac rezumatul fiecare in parte. Va spun doar atat din seria asta:
- cea mai urîtă e "Come diventare bella ricca e strozza" di G.C. Giacobbe
- cea mai frumoasă "La sombra del viento ("The Shadow of the Wind") di Ruiz Zafon Carlos "
- cea mai tristă "Il dolore Perfetto di Ugo Ricciarelli " si
- cea mai ciudată "The Best Thing That Can Happen to a Croissant di Pablo Tusset "
"Il dolore perfetto" - durerea perfectă chiar mi-a plăcut foarte mult. Am citito pentru clubul de lectura, si citindo am revăzut vechi filme româneşti cu viata de la tara pe la inceputul secolului trecut (1900). Am terminato săptămîna trecuta chiar in momentul clue al tristeţi mele, si poate de aia mi-a placut asa de mult.
O carte pe care vi-o recomand din toata inima sau mai bine zis..o carte care ar trebuii sa faca parte din "bagajul cultural" (sitiu ca o sa ma bagati direct de unde am venit, dar asta sunt si n-ai cei face) este 1984 de G Orwell. O carte scrisa la inceputul anilor 50 dar care este foarte actuala, din punctul meu de vedere. Inca nu am terminat-o (imi lipsesc vreo 50 de pagini) dar m-a lasat cu gura deschisa, daca se poate spune asa.
In curand voi fi gata de pus pe net si putinele poze facute la Amsterdam...... dar despre Amsterdam ar fi mai bine daca as scrie un post doar pentru ea !

Niciun comentariu: