sâmbătă, iulie 31, 2010

7 zile in Bangkok


Atat am stat in capitala Thailandiei. Azi de dimineatala 10.30 (31/07) am luat avionul catre Vancouver cu escala la Hong Kong de 10 ore.
Cum poti spune ca cunosti un oras de 9 milione de persoane? Dar eu vreau sa "incerc" sa spun ca am cunoscul Bangkok-ul .... cel adevarat. Nu cel vandut de agentiile de turism, cel pe care il intalnesti batandul la picior zi de zi.
Cum se pot exprima sentimentele si emotiile traite cand o persoana iti soride si iti spune ca ai gresit strada, cand un copil te saluta cu salutul traditional doar pentru ca i-ai facut o poza, cand ti se ofera o farfurie de mancare doar pentru ca esti curios si vrei sa stii ce prepara acolo (totul fara a intelege un cuvant si fara a stii ce mananci - dar e proaspat facut si e bun, foarte bun!), cand un preot buddhist te binecuvanteaza pentru ca ai facut o oferta ?
Bangkok este o mare piata si viata se traieste in strada.
Am mers cam 6-8 ore cel putin in fiecare zii si am vizitat Palatul Real, templuri, mall-uri si multe multe piete ( de flori, de fructe si legume, de mirodeni, de carne si de peste de oferte pentru temple (sau templuri ... of romana asta subrezita!)).
O sa las sa vorbesca pozele.












Un comentariu:

sergio spunea...

Ho capito un po' (grazie a Google Translator)... insomma Bangkok ti è piaciuta. Ma è così, o la si ama o la si odia. Io, nonostante il traffico, lo smog, il caos, il caldo, l'umidità... la amo!