joi, iunie 07, 2007

M-am dat al fund

M-am dat la fund si nici acum nu prea am chef sa ma ridic.
In ultimul timp am trecut prin nenumarate "faze", caracteristice caracterului meu...... hai sa ii spunem ciudat.
Initial a fost lupta pentru un permis de sedere da "neo-comunitara" ce sunt. Si dai si lupta, si lupta si dai, dupa vreo 4 - 5 luni am reusit sa rezolv tot. Ura ura ura !!!!
Intre timp, ne luaram masina noua, ca de, nu pot intra in europa cu titiu' euro 0. Daca era dupa teasta mea, as fi luat un Logan, doar ca sa ma dau mare si tare ca sunt romanca. Dar jumatatea a insistat si pana la urma am adus acasa frumusete de Megan. Care abea intra in garaj, si intr-o incercare de-a mea de a o "baga" de una singura am reusit sa fac un pic de paguba. Dupa ce s-au mai calmat apele, spre fericirea tuturor, am reusit sa repar "problema" si acum nu se vede nimic. Din nou ura ura ura!!!
De Paste au tras o fuga pana la mine ai mei printi......si daca tot vorbeam de fuga, i-am alergat saracii si pe ici si pe colo pana nu au mai putut.
Apoi a venit 1 Mai si am plect la Roma.......oribil oras.
Cred ca a fost unul dintre cele mai uratele weekend-uri facute de noi. Ramasitele de pe vremea romanilor sunt de nota 10. Dar orasul si oameni, sunt asa de imputit , ca iti ramane un fel de amar in gura.
Ce am vazut:
1. Colosseul - la inceput ramai deluz, pentru ca ti-l imaginezi mult mai mare, dar odata ajuns sus, te lasa cu gura cascata
2. Fori Imperiali - merita plimbarea
3. Columna lui Traian - dupa cum vedeti si aici .... era inca in renovare, deci nu prea vezi cine stie ce.
4. Museul Vatican - si de aici pleci cu amarul rau de tot in gura. Nu se pot rezerva biletele in internet. Asa ca am stat la coada de la 6 pana la ora 10 (cand se deschide) ca sa intri imediat si sa ai timp sa vezi ceva. Din pacate este atat de multa lume, ca nu vezi mai nimic. Muzeul nu se poate compara nici de departe cu Luvre. Singurele atractii sun camerele pictate de Raffaello (care te lasa cu gura cascata.....sunt extrem de frumoase si te intrebi dar cum a putut sa faca asa ceva) si Capela Sixtina care iti ia rasuflarea. Eu nu stiu cat a muncit Michelangelo la ea, dar chiar si unui profan ca mine i se scoala parul pe ceafa. Cuvintele nu ajung pentru a descrie ceea ce vezi....mirific !
5. Piazza San Pietro - acolo unde vorbeste Papa
Si cam atat la Roma.
In rest am muncit, am citit...si cam atat.
In incercarea disperata de a nu arata ca un salam legat strans cu sfoara la urmatoarele trei nunti la care voi partecipa, am inceput sa inot si nu nu mai. Recor mondial pentru mine - si aici lasati-ma sa ma laud - nu numai ca fac 30 - 40 de bazine fara prea mare greutate, dar am reusit sa alerg (fara sa ma opresc) 22 de minute !!!!!! Si aici va rog, vreau "standing ovation"!
Cu mancarea m-am certat rau de tot.....si cu toate aste, mama lui de cantar arat tot ce vrea el!
Sambata trecuta am fost la un outlet, pentru a incerca piata. Ia sa vad in ce as putea intra eu, mi-am zis. Pai in ce sa intru, mi-am raspuns dupa 4 ore de cercetari in van....in p............
In ceva mai multe cuvinte, ce am gasit era ori carpa de sters pe jos, ori pentru femei anorexice.
Dar durerea cea mai mare am avut-o luni, cand am plecat dupa ale gurii si a trebuit sa las pe rafturi toate acele lucruri care fac asa de bine ...... spiritului, alegand doar salatica, rosii, castrveti si pepeni. De ce e viata asa de injusta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ce am uitat .....
Mi-e dor de duca.
Mi-e atat de dor de duca............ Acum ca am rezolvat formalitatile cu sederea aici, vreau sa plec.
Pe zi ce trece Italia mi se pare la fel ca Romania...... muncesti ca sa triesti sau mai bine zis traiesti ca sa muncesti. Nimic mai mult.
Nu ai cum sa pui un ban de-o parte. Daca vrei sa cumperi o casa trebuie sa mori de foame.
Astepti ca un dobitoc cele 2 saptamani de vacanta in august...si trebuie sa te dramuiesti tot timpul ca sa nu te intorci chel. Fac doua munci si tot nu se vede nimic....
Economia e la pamant, coruptia e mai rea decat in Romania, caci ei au mult, dar mult mai multa experienta dect noi.
Stiu, ma plang chiar daca nu ar trebui, caci sunt altii care o duc mai rau, dar eu sunt egoista…. si nu vreau sa ma multumesc cu ceea ce am doar pentru ca altul are mai putin.
Cineva mi-a spus ca scuip in farfuria din care mananc, dar eu nu o vad chia asa....Eu nu am venit Italia ca sa stau la fel ca in Romania. Da, castig mai mult decat acasa dar viata costa mult mai mult decat acasa.
Dau vrabia din mana pe ciaora de pe gard......da, dar poate ca nu e cioara...poate e papagal. Nu ai de unde sa stii pana nu pui mana.
Faza e ca jumatatea nu vrea sa se miste de aici....iar eu imi tot strofoc creieiri, cum as putea face? Asta pana nu ma puca "dabadaiu'" si plec.

Niciun comentariu: