marți, noiembrie 16, 2004

Modena, pamnatul motoaretor

Toamna se asterne cu valul ei de ceata peste campia Padana.......Frigul, umezala, iti patrund in oase, iar zilele caniculare din August iti par asa de departe.Ieri au cazut primi fulgi de nea, dar aici zapada nu apuca se asterne.Cat imi lipsesc iernile di Romania cu muntii de zapada ce se acumula peste masini, case si oameni...Dar nu vreau sa ma pierd in amintiri, nu cred ca este cazul, cel putin nu acum.

Maranello....cine a auzit de acest mic orasel sa ridice mana. Cine isi inchipuia ca o industrie ca Ferrari ar putea intra intr-un orasel de cateva mii de persoane, pierdut la poalele Apeninului.
Aici, ca si in toata provincia de Modena, lumea se naste rosie, traieste rosie si moare rosie.....si nu numai din cauza comunismului. Cealalta cauza este: FERRARI!!!!Ferrari...ce-a de-a doua prinipala pasinune a italianilor (prima este fotbalul).Anul acesta, cand Schumi a castigat pentru a saptea oara Cupa Mondiala de Formula 1.... s-a organizat in oras o mare pertrecere, urmata de o defilare de masini. Va jur ca am ramas fara cuvinte. Motorul unei Ferrari, nu produce zgomot, ci muzica. Toarce ca o pisica alintata, si parca te imbie sa o atingi, sa o mangai.

Dar anul acesta organizatori au cerut aprobare politiei si au oferit spectatorilor cireasa de pe tort. Penultima nascuta in casa Ferrari, si anume Ferrari Enzo, a oferit un spectacolde neuitat. Candusa de un tehnic (cu multa experienta) a facut cateva zeci de piruete, lasand pe asfalt un cerc perfect "desenat" cu cauciucurile masini......memeorabil. Nu va puteti imagina fumul, mirosul, urletele si aplauzele persoanelor in delir. E imposibil sa nu te indragostesti de atata putere, eleganta, frumusete...... Iar cad le auzi , caci de vazut le vezi doar cu coada ochiului, in autostarada cand te depasesc la mai mult de 200 km/h, e imposibil sa nu simti un gol in stomac si un jiunghi in inima.


Niciun comentariu: